Arnhemsche Courant: nieuwsblog voor den stad

in Patrick Arink

De Arhemsche Courant was ooit een van de meest toonaangevende kranten van Nederland. Toegegeven: dat is een tijdje terug. Aan het begin van de 19e eeuw was de Arnhemsche Courant een medium met een landelijke uitstraling. Hoewel de Arnhemsche Courant ook toen al een lokaal dagblad was, was de krant een eerbiedwaardige krant die in heel Nederland geprezen én gevreesd werd.

Radicaal-liberaal
De krant stond bekend als rebels, anti-koningsgezind, vooruitstrevend, strijder voor algemene verkiezingen en persvrijheid. De Arnhemsche Courant was de spreekbuis voor radicaal-liberaal Nederland.

De sterk anti-koningsgezinde Arnhemsche Courant had het in de 19e eeuw regelmatig aan de stok met justitie. Er waren meerdere smaadprocessen tegen de krant en hoofdredacteur Carel Thieme belandde zelfs in de gevangenis wegens “aanranding van het gezag des konings”.

Afijn. In de twintigste eeuw verloor de krant haar zelfstandigheid en in het jaar 2000 viel het doek. De krant hield op te bestaan.

Begin 2019 kocht ik voor 250 euro de rechten van de Arnhemsche Courant.

Nieuwsblog
Nou klinkt het op zich wel stoer om in je bio te zetten dat je eigenaar bent van de Arnhemsche Courant en het daarbij te laten, maar de krant is opnieuw gelanceerd.

Niet meer als lokale papieren krant, want die tijd is voorbij. De Arnhemsche Courant is vanaf de lancering in 2020 uitgegroeid tot een toonaangevend nieuwsblog dat door beleidsmakers en politici scherp in de gaten wordt gehouden.

De Arnhemsche Courant is inmiddels allang geen eenmansproject meer, maar wordt gedragen door een club enthousiaste Arnhemmers die kwaliteitsjournalistiek een warm hart toedragen.

Patrick is journalist en woont achter een toetsenbord in Arnhem. Patrick is daarnaast internet-ondernemer, met ongeveer veertig websites die jaarlijks 50 miljoen pageviews genereren. In zijn vrije tijd probeert Patrick om computers dingen te laten doen waarvoor ze niet bestemd zijn.

Laatste bijdragen

Visie

Bij alles wat ik in mijn leven doe, staat één ding altijd
Ga naar boven