Patrick Arink: wat ik deed, wat ik doe

in Patrick Arink

Ik ben Patrick Arink, 57 jaar, Arnhemmer, journalist met ruim dertig jaar ervaring. Ik schreef in het verleden voor een hele rits aan weekbladen, publieksbladen, vakbladen, huis-aan-huisbladen en dagbladen. Als journalist, maar nog vaker als eindredacteur.

Ik schreef boekjes en scheurkalenders, ik maakte TV voor Ivo Niehe, Carlo Boszhardt en Irene Moors en ik werkte mee aan Vara’s Ontbijtradio.

Sinds 2006 ligt de focus online. Als eigenaar van de Schrijverij onderhoud ik veertig journalistieke, informatieve en entertainment websites die via advertenties geld opleveren. Jaarlijks genereren deze websites meer dan 40 miljoen pageviews. Meer informatie over de Schrijverij lees je hier.

Tussen 2015 en 2018 onderhield ik het lokale nieuwsblog Arnhem-Direct. Arnhem-Direct groeide onder mijn leiding uit tot een van de leidende nieuwsblogs in Nederland met meer dan 120.000 bezoekers per maand.
In die periode organiseerde ik voor de gemeente Arnhem meerdere debatten in het stadhuis en presenteerde ik samen met Bob Roelofs maandelijks het Arnhems Nieuwscafé.

Meestem-meter
Voor de provincie Friesland en de provincie Gelderland ontwikkelde ik in aanloop naar Provinciale Statenverkiezingen in 2019 de Meestem-meter. Dit is een stemwijzer die terugkijkt.

Voeren politieke partijen eigenlijk uit wat zij in verkiezingstijd aan hun achterban beloven dat zij zullen doen? Dat is de basisgedachte achter de Meestem-meter. Bij de Meestem-meter wordt gebruik gemaakt van voorstellen, moties en amendementen die in de voorgaande vier jaar aan de orde zijn gekomen.

De Meestem-meter was een groot succes. Ter indicatie: ruim een derde van de kiezers in Friesland maakte gebruik van de Meestem-meter. Meer informatie over de Meestem-meter lees je hier.

Slag om Arnhem Archief
Er zijn honderden boeken geschreven over de Slag om Arnhem. Maar op internet is er maar heel weinig feitelijke informatie terug te vinden over Operatie Market Garden. Bovendien is veel van die informatie versnipperd of blijft de informatie aan de oppervlakte.

Om die reden heb ik in 2018 het initiatief genomen een uitgebreide site op te zetten waarin accurate informatie over de Slag om Arnhem ontsloten wordt voor het digitale tijdperk.

Het resultaat is het Slag om Arnhem Archief. Deze website vertelt op meer dan 250 pagina’s het volledige verhaal van de gevechten in Arnhem en omgeving. Het Slag om Arnhem Archief is in omvang inmiddels uitgegroeid tot de grootste Nederlandstalige website over de Slag om Arnhem. Met afstand. De site wordt door tienduizenden mensen per jaar bezocht. Meer informatie over het Slag om Arnhem Archief lees je hier.

Arnhemsche Courant
Het is de bedoeling dat de Arnhemsche Courant in de toekomst weer op papier verschijnt. Niet meer dagelijks zoals vroeger, maar als lokale weekkrant waarin het nieuws van de voorgaande week wordt samengevat.

Zover zijn we nog lang niet. Op dit moment is de Arnhemsche Courant alleen online te vinden. Nieuwsblog voor den stad. Vanaf de start in 2021 is de Arnhemsche Courant uitgegroeid tot een toonaangevend nieuwsblog in Arnhem, dat door beleidsmakers en politici scherp in de gaten wordt gehouden.
Meer informatie over de Arnhemsche Courant lees je hier.

Een serie artikelen in de Arnhemsche Courant over de plannen van de gemeente Arnhem met de Schaapsdrift, werd genomineerd voor een Loep, de belangrijkste prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Patrick is journalist en woont achter een toetsenbord in Arnhem. Patrick is daarnaast internet-ondernemer, met ongeveer veertig websites die jaarlijks 50 miljoen pageviews genereren. In zijn vrije tijd probeert Patrick om computers dingen te laten doen waarvoor ze niet bestemd zijn.