Boekjes & scheurkalenders

in Patrick Arink

Tussen 1999 en 2015 verschenen er vijf boekjes en acht scheurkalenders van mijn hand. De boeken werden uitgegeven door uitgeverij AW Bruna. De scheurkalenders verschenen bij uitgeverij Interstat.

Mijn website Broodjeaap.nl was eind jaren negentig niet alleen een populaire website, maar leidde in 1999 tot de bundel Broodje @@p, waarin meer dan honderd (nieuwe) broodje aapverhalen stonden. Vanwege het succes van de bundel werd Broodje @@p door Bruna ook uitgegeven als Zwart Beertje.

Na Broodje @@p verscheen Computerflaters.nl. Computerflaters werd uitgegeven in een tijd dat steeds meer mensen een computer kochten en zich op internet mengden. Computerflaters bevat blunders, stommiteiten en andere humoristische voorvallen die mensen in die tijd achter hun computer meemaakten.

De serie boeken werd voortgezet met nog twee bundels met broodje aapverhalen: De Gestoorde Buspassagiers en Broodje Aap Speciaal. Tot slot verscheen Oeps; een bundel met stommiteiten en blunders uit het dagelijks leven.

Scheurkalenders
Vanaf 2008 werd acht jaar lang voor uitgeverij Interstat een scheurkalender met 365 verhalen verzorgd. Zes jaar lanng was dit een kalender met broodje aapverhalen. Daarna verscheen in 2014 en 2015 de Shit Happens-kalender, waarin opmerkelijke nieuwsberichten uit de hele wereld stonden.

Van de boeken werden in totaal meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Ook de scheurkalenders liepen goed. In totaal gingen daar in totaal 45.000 exemplaren over de toonbank.

In april 2020 verscheen het Grote Bureaucratie Vakantieboek, waarin scherp en humoristisch wordt uitgelegd wat je kunt doen als je klem zit tussen het kastje en de muur van de bureaucratie.

Patrick is journalist en woont achter een toetsenbord in Arnhem. Patrick is daarnaast internet-ondernemer, met ongeveer veertig websites die jaarlijks 50 miljoen pageviews genereren. In zijn vrije tijd probeert Patrick om computers dingen te laten doen waarvoor ze niet bestemd zijn.